Serena natural aszalt görögdinnye 50 g

Görögdinnye visszérből, DANA ZERO GÖRÖGDINNYE ÉS GYÖMBÉR ITAL ML - Herbaház

A hónap gyógynövénye: a fehér fagyöngy

A hónap gyógynövénye: a fehér fagyöngy Egészség A fagyöngy az egyik legrégebben ismert gyógynövényünk. A világ örökkévalóságának és a lélek halhatatlanságának a szimbóluma. Leginkább vértolulásra, magas vérnyomásra, érelmeszesedésre és szívritmus-szabályozásra használjuk, de jó szédülésre, fülzúgásra, visszérre, köhögésre, emellett vízhajtó hatása van, és javítja a koncentrációs képességet is.

A fa alatt szűzlányok tartottak tiszta fehér vásznat, ebbe hullott a fagyöngy, melynek a földdel sem volt szabad érintkeznie.

görögdinnye visszérből

A tölgyfáról gyűjtött fagyöngyöt ritkasága miatt igen nagyra értékelték a kelták, a kelta újév ötödik napján gyűjtötték januárban. Fotó: gyorgytea. Ha a fiatal lány Szent Ivánkor a párnája alá tett egy fagyöngyágat, megálmodta, ki lesz a férje. Az angolszász hagyományok szerint a fagyöngy alatt összetalálkozó embereknek meg kell csókolniuk egymást.

görögdinnye visszérből

Ez a megbocsájtás és szeretet gesztusa, mely egy skandináv legenda nyomán született. Gyógyhatásai Rendkívül széles körű a felhasználása, leginkább vértolulásra, magas vérnyomásra, érelmeszesedésre és szívritmus-szabályozásra használjuk.

Az erek áteresztő képességét javítja, ezáltal jó szédülésre, fülzúgásra, visszérre, javítja a koncentrációs képességet.

Mézédes csábítás: a dinnye Mézédes csábítás: a dinnye Gyümölcsként fogyasztjuk, pedig a dinnye a zöldségfélék családjába tartozik. Kánikulában a legjobb frissítő, hiszen nagyon sok vizet tartalmaz, emellett pótolja az izzadással elveszített ásványi sókat, miközben tisztítja, átmossa a szervezetet. A görög- és a sárgadinnye a kabakosok családjába tartozik, közeli rokonai a főzőtök, a laskatök, a sütőtök, a cukkini, a patisszon csillagtök és az uborka. Görögdinnye Közel 95 százaléka víz, ezért kiváló szomjoltó, üdítő, máj- és vesetisztító hatású.

Vízhajtó hatása is van. Mindenféle seb- méh- tüdő- és orrvérzést csillapít. Köhögésre, szamárköhögésre, asztmatikus és görögdinnye visszérből görcsökre jó.

görögdinnye visszérből

Nyugtató hatása miatt epilepsziás rohamok megelőzésére, fejfájásra is használjuk. Javítja az immunrendszer működését.

görögdinnye visszérből

A méh izomzatát erősíti, növeli a pete megtapadásának esélyét, a fogamzást. Kismértékben csökkenti a vér cukorszintjét, cukorbetegeknek is ajánlott. Elkészítése A fagyöngyből soha nem készítünk forró teát.

DANA ZERO GÖRÖGDINNYE ÉS GYÖMBÉR ITAL 1000ML

Egy evőkanál 3 g fagyöngyöt 2,5 dl mészmentes hideg vízben 12 órát áztasson, majd szűrje le. Ne használjon fémszűrőt.

Célszerű este beáztatni, reggel leszűrni, és hidegen vagy langyosra melegítve fogyasztani, ízesítés nélkül, lehetőleg étkezés előtt. Felhasználása belsőleg Magas vérnyomásra, érelmeszesedésre napi egy csészével fogyasszák a fagyöngy teáját, reggel, éhgyomorra.

Visszér, Aranyér

Szívbetegeknek hetente szor egy csészével ajánlott inni, lefekvés előtt. Ingadozó vérnyomásra hetente szor fogyasztandó éhgyomorra. Megelőzésként, immunerősítésre havonta csésze is elegendő, melyet a fent leírt módon kell elkészíteni és fogyasztani.

Gyógybor: 40 gramm friss fagyöngyöt 1 liter édes fehér borban áztatunk 10 napig, szobahőmérsékleten. Leszűrjük, és napi egy pohárnyit fogyasztunk belőle étkezés előtt, a nap folyamán kétszerre elosztva. Kúraszerűen évente kétszer-háromszor fogyasztandó, egy-egy alkalommal havi 15 napon keresztül.

A termék nem található!

Felhasználása külsőleg Meleg borogatást készíthetünk leveléből és összezúzott bogyójából érszűkületre, visszérre, ízületi fájdalmakra. Ellenjavallat Terhesség, szoptatás alatt, valamint gyermekeknek görögdinnye visszérből éves kor alatt nem ajánlott.

Napi egy-két csészével a panaszok megszűnéséig iható.

görögdinnye visszérből

Az adag túllépése károsíthatja a májat. Neked ajánljuk.

görögdinnye visszérből