10 tipp a visszér otthoni kezelésére - Napidoktor

Visszér masszázs

A masszázs vajon segít vagy ront a visszér helyzetén?

A mai világban már a masszírozás nem csupán egy szolgáltatás ami a kényelmet szolgálja, hanem egy gyógyítási mód is. A masszírozás nagyban hozzájárul, hogy a visszér masszázs állapota ne romoljon hanem ellenkezőleg javuljon.

visszér masszázs

Viszont fontos tudni ha nem a megfelelő kezelést kapod, akkor akár rosszabb is lehet a helyzet. Napjainkban egy masszázs olyan lehet mint egy nagyszerű pihenés. De vajon visszérproblémák visszér masszázs is lehet masszíroztatni?

visszér masszázs

Nagy tévedés aki azt hiszi, hogy visszér esetén nem szabad masszíroztatni. Az is egy tévhit, hogy ha megmasszírozzák a visszereket, akkor annak akár végzetes következményei is lehetnek. Azt tudni kell, hogy a visszereket több stádiumra lehet bontani, tehát nem mindegyik stádiumban lehet masszírozni. Ezért előtte mindenképpen egyeztetni kell egy orvossal.

Visszeres láb masszírozása

Hogy mikor az igazán jó a masszírozás? Amikor a beteg állapota nem túl súlyos és még a visszerek kezdeti állapotban vannak, akkor egy masszázs nem csak kellemes érzés hanem sokat is segíthet abban, hogy az erek újra rugalmasak legyenek.

Tehát kezdeti stádiumban egyenes ajánlott a masszírozás. Amikor az erek állapota elkezd romlani, akkor is ajánlott a masszázs mivel ilyenkor nem lehet hosszan és mélyen kezelni. Ebben az esetben csak gyengéd mozdulatokkal masszíroz a szakember és csak néhány percig tart az egész kezelés. Ajánlott reggel elvégezni aztán pedig felpolcolni a lábakat. Akár otthon is elvégezhető a masszázs, de mindenképpen figyelni kell arra, hogy a nyomás nagyon enyhe legyen, ajánlott inkább csak simítani és nem szabad sokáig csinálni.

visszér masszázs

Van persze olyan eset is amikor a masszázs tilos. Sajnos nem minden esetben tesz jót a masszázs a betegeknek.

Hasznos Visszér A visszerek az érrendszeren belül a hajszálér-rendszertől a szív jobb feléig tartó erek rendszerét alkotják.

Ha nem megfelelően van alkalmazva, akkor akár tényleg komoly következményei is lehetnek. Azokban az esetekben amikor a visszerek állapota már olyan, hogy trombózis fenyeget, akkor egyáltalán nem szabad masszíroztatni.

visszér masszázs

Ebben az esetben a behatások sajnos elősegítik a vérrögök leszakadását és az erek állapota is romolhat. Milyen visszérgyógyszerek segítenek ahhoz, hogy megtudd az ereid állapotát mindenképpen orvoshoz kell fordulni hiszen ő mondhatja meg, hogy szabad-e masszíroztatni.

visszér masszázs

Töltsd le INGYEN a  legújabb Természetes Megoldások magazinunkat és ajándékul megjutalmazunk egy elektronikus kiskönyvvel, amiben az izomfájdalom kezeléséről és kiváltó okairól olvashatsz!