Varicocele műtét – Kardirex Egynapos Sebészeti Centrum

Visszér varicocele. Varicocele műtét

A vénás pangást minden olyan tényező tovább ronthatja, amely hasűri nyomásemelkedéssel jár pl.

visszér varicocele

A kezelés célja és a műtéti javallat A kezelés célja, hogy a here számára kedvezőtlen vénás nyomásemelkedést a tágult visszerek lekötésével megszüntessük. A műtétnek abszolút sürgőssége nincs, tehát választott időpontban végezhető, azonban a várakozás növeli a herekárosodás lehetőségét.

visszér varicocele

A tágult herevénák lekötése visszér varicocele mind lágyéktáji feltárásból, mind laparoszkópos videokontroll mellett kis metszéseken át a hasüregbe vezetett eszközök segítségével műtéttel.

Az Önök esetében célszerű műtéti eljárás megválasztása az operáló sebész feladata.

A műtét tervezett menete Herevisszértágulat műtéte Varicocelectomia Férfiak esetében, ha a herevisszértágulat miatt rendszeres panaszai vannak, jelentős méretű vagy nemzőképesség csökkenést okoz, a tágult erek elzárása a választandó megoldás. A műtét történhet altatásban, illetve helyi érzéstelenítésben is.

A betegre háruló kockázatok Valamely beavatkozás abszolút kockázatmentességét egyetlen orvos sem garantálhatja. Általában műtéti kockázatnak az eredménytelenség illetve az olyan szövődmények valószínűségét nevezzük, amelyek a szakmai szabályok betartása mellett is előállhatnak, bekövetkeztük előre nem látható és teljes biztonsággal nem védhető ki. Értelemszerű, hogy ezekért a sebészt nem terheli felelősség, ezt a minimális kockázatot a betegnek kell vállalnia, amikor beleegyezést ad a műtéthez.

visszér varicocele

Ilyen kockázati tényezők, pl. Mindezek a mindennapi gyakorlatban vérzésutóvérzés, véletlen sérülés, belső varratelégtelenség, varratkilökődés, sebgennyesedés vagy sebgyógyulási zavar, viszér-gyulladás vagy rögösödés, a várttól elmaradó gyógyeredmény illetve késői szövődmények pl.

visszér varicocele

Kialakulhat fertőzés, a műtét területen hegesedés, herekárosodás, ritka esetben esetleg herezsugorodás, mellékhere-gyulladás, herevízsérv, illetve előfordulhat a here visszértágulat kiújulása is. Ossza meg ismerőseivel:.

Varicocele treatment option